טיפים מקוריים לפיתוח האינטליגנציה והזיכרון
כותבים תכנית עסקית או מסמך כלשהו ? עשו זאת בעמידה. ויקטור הוגו כתב את עלובי החיים בעמידה, ש"י עגנון כתב בעמידה ויש עוד כמה. מחקרים הוכיחו כי כתיבה בעמידה מגבירה את היעילות ומחדדת את המחשבה.
כתבו בטורים (כמו בעיתון) במקום בשורות ארוכות (כמו שאנו רגילים לכתוב). בדרך זו תוכלו לכתוב 30% יותר מילים באותו פרק הזמן.
רוצים לזכור פנים ושמות של לקוחות ? תשאלו עצמכם האם וכיצד שמו של האדם מתאים לו או לאו. האם אורי באמת מקרין אור ושמחה. האם דרור נראה בחור חופשי ומאושר או אולי לחוץ ומסוגר. עשו קשר אסוציאטיבי בין השם לפרט ויזואלי בפניו של האדם. אם לאריה יש גומה בסנטר יתכן והוא חטף שריטה מאיזה אריה לא ממושמע בספארי באפריקה. (לא נעים, אבל זוכרים את זה).
מעבירים פרזנטציה ורוצים לזכור בלי עזרת שקפים ועזרים אחרים ? קחו מילות מפתח מהדברים שאתם רוצים לומר וקשרו אותם אסוציאטיבית לפריטים בבית. בזמן ההרצאה תעברו בדמיון על פני החדרים בבית וכל פריט יזכיר לכם על מה רציתם לדבר.
שתו שמן זית לפני בחינות. בגמרא כתוב שזה תורם לזיכרון ומחקרים הוכיחו שאכן כך.
רוצים לזכור ססמאות גישה מסובכים באינטרנט ? הפכו את האותיות חסרות המשמעות למשפט, כאילו היו ראשי תיבות של משהו.
שמעתם את המשפט " מי שקם מוקדם הוא חרוץ ויעיל " ? לא נכון. ישנם אנשים שיעילים בבוקר ואחרים שיעילים אחר הצהריים או בערב. מי ששונא לקום בבוקר עדיף לו לקום שעתיים מאוחר יותר ולעבוד רק חמש שעות. אותם חמש שעות יהיו יעילות יותר משמונה שעות עבודה של אדם שקם מוקדם מדי !!! נכון שתמיד רציתם לשמוע את זה ?....
コメント